top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJohan klappe

Na of tijdens het werk last van je rug?


De meest mensen zitten overdag voor het werk continu achter de computer. Een lichaam is niet gebouwd om zulke lange periode(n) stil te zitten en als je geen rekening houdt met je lichaam kan het zijn dat je door een verkeerde houding of door een slechte stoel rugklachten krijgt.

Mannen krijgen vaak problemen in hun onderrug terwijl vrouwen vaak last krijgen van schouders en de nek.

Prevent biedt speciaal stoelmassages aan op het werk om rug en nekklachten te verhelpen. De stoelmasseur ook bij jou op je werkplek? Neem contact op of wijs je leidinggevende op de stoelmassages voor bedrijven.

Wij hebben de top 4 oorzaken van rugklachten voor jou op een rijtje gezet:

1. Een bureaustoel op wieltjes

Vaak heb je de neiging om met je stoel te schuiven als een collega je even wat vraagt of om snel even iets te pakken uit bijvoorbeeld een kast iets verderop. Hiermee belast je onnodig je rug omdat je met je rug de stoel meesleept. Neem een vaste stoel of zet je stoel vast. Hiermee dwing je jezelf om op te staan!

2. Verkeerd ingestelde bureaustoel

Vaak komt het voor dat mensen hun werkomgeving (vooral bij flexwerken) niet goed aanpassen. Denk eraan dat je benen in een hoek van 90 graden zijn als je zit en je armen in een hoek van 90 graden kunnen rusten op het werkblad. Ga helemaal tegen de rugleuning van je stoel zitten. Ga je op het puntje van je stoel zitten, dan belast je weer je rug. Zoek het liefst een stoel uit met een harde zetel. Bij een stoel met een zachte zetel heeft je rug geen stabiele en natuurlijke houding.

3. Het gebruik van een laptop

Als je laptop niet op ooghoogte staat, ben je al snel geneigd om voorovergebogen te gaan zitten. Zorg ervoor dat je laptop op ooghoogte komt met bijvoorbeeld een laptopstandaard.

4. Te lang aaneengesloten perioden achter elkaar zitten

Vaak ben je geneigd om lang te blijven zitten. Dit is niet gezond voor je rug. Ga daarom elk uur even van je plek af en ga rondlopen om dit probleem te voorkomen.

Regelmatig een stoelmassage helpt, speciaal voor bedrijven werkt de Prevent stoelmasseur op locatie.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page