top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJohan klappe

Corona Hygiëne protocol massage

Bijgewerkt op: 28 jun. 2020

Wij dragen in onze praktijk zorg voor een veilige en verantwoorde behandeling en werkomgeving voor onze klanten. Wij treffen ten tijde van Covid-19 (corona) verregaande hygiëne maatregelen, zoals beschreven in ons corona hygiëne protocol. Hieronder leest u meer over het protocol.

Voor elk bezoek een klantintake


Voor elk klantbezoek zullen wij je de volgende vragen stellen:


1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?

2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Belangrijk: We kunnen je niet in onze praktijk verwelkomen wanneer één van bovenstaande vragen met JA is beantwoord. De afspraak moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden.


Corona hygiëne protocol. Onze 10 hygiëne regels!


1. Elke klant maakt vooraf een afspraak. Afspraken maak je bij voorkeur online of telefonisch.


2. Bij de intake dien je vooraf aan te geven via een inschrijfformulier dat je geen gezondheidsklachten hebt die kunnen duiden op corona. Indien je klachten hebt of als wij verdenkingen hebben van klachten dan verwelkomen wij je niet en vragen we je om een andere keer terug te komen.


3. De masseur informeert of je in de risicogroep behoort zoals gedefinieerd door de RIVM. Geadviseerd wordt aan deze groepen om zoveel mogelijk thuis te blijven.Wees jezelf hier bewust van!


4. Het RIVM stelt het werken met mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) niet verplicht. Indien je een mondkapje wilt dragen dan dien je dit zelf mee te nemen! Het personeel zal ook zo veel mogelijk beschermingsmaatregelen nemen.


5. Bij binnenkomst geven we elkaar geen hand. Gek wellicht, omdat je natuurlijk komt voor een massage, maar pas in de praktijkruimte heeft zowel de klant als de masseur de handen ontsmet. Ook als je weggaat krijg je geen hand.


6. Bij aankomst in de praktijk desinfecteert je je handen met handzeep. Herhaal dit zo vaak als je wilt.


5. De masseur wast zijn handen continu, en wast de handen grondig met handzeep voor en na elke klant.


6. Elke klant krijgt een schone massageplek. Na elke klant worden de massage werkplek en massagespullen ongeveer 30 minuten schoongemaakt tussen afspraken door om ruimtes te reinigen en/of te desinfecteren.


7. Per behandeling wordt al het benodigde linnen op een veilige manier afgevoerd en minimaal op 60 graden gewassen.


8. Wij beperken het aantal klanten in de praktijk tot zo weinig mogelijk mensen. Kom dus alleen naar je afspraak!


9. Je kan je behandeling het liefst vooraf of via pin of mobiel betalen.


10. De klant gaat na de behandeling weer naar huis. Infraroodbehandelingen of douchen is helaas nog niet toegestaan.


300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page